4Ημερη Εκδρομή Στην Καστοριά ( 27 έως 30 Δεκεμβρίου 2012)



Πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη  εκδρομή για τους νέους που συμμετέχουν στις φοιτητικές συνάξεις της ενορίας μας. 

Ανεβαίνοντας προς την όμορφη Καστοριά επισκεφτήκαμε τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων, και προσκυνήσαμε στην Ιερά Μονή
Αγ. Στεφάνου που πανηγύριζε. 

 


Την επόμενη μέρα ξεναγηθήκαμε στην μεγάλη Πρέσπα και θαυμάσαμε τις αγιογραφίες του 11ου αιώνος και τα μικρά βυζαντινά εκκλησάκια της λίμνης. 
Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο.
 Η ξενάγηση ήταν συναρπαστική.

Στην συνέχεια ξεφαντώσαμε στο χιονοδρομικό κέντρο
Βίγλας - Πισοδέρι.
Η διαδρομη με τα snowmobile ήταν φανταστική και η θέα απο το τελεφερίκ μαγευτική. Είχαμε και σκιέρ στην συντροφιά μας. Ακολούθησε φαγητο στο σαλέ του χιονοδρομικού.





Την επόμενη μέρα προσκυνήσαμε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας στις όχθες της λίμνης.


 Έπειτα επισκεφτήκαμε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας στην Κλεισούρα. Προσκυνήσαμε τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου και τα Ιερά Λείψανα της Οσίας Σοφίας της Ασκήτισσας του Πόντου. Παρ ‘όλη την κακοκαιρία ανεβήκαμε στο παραμυθένιο Νυμφαίο και φάγαμε στις παραδοσιακές ταβέρνες ενώ έξω έπεφτε πυκνό χιόνι.
Ακολούθησε φυσικά χιονοπόλεμος... 



Το βραδάκι κατηφορίσαμε στην πόλη της Καστοριάς όπου αφού κάναμε μία βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια και φάγαμε βάφλα ξύλακι στο "χωριό του Αι Βασίλη"

Επίσκεψη και προσκύνημα στο Μοναστήρι Της Παναγίας της Ελαιούσας στο Μικρόκαστρο. Αποχαιρετηστήριο γλέντι και χορός μέχρις τελικής πτώσης στα Τρίκαλα.


Και του χρόνου να είμαστε καλά ! ...