Ο Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και το κοσμικό του όνομα ήταν Γεράσιμος Βρυώνης. Σπούδασε θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1967 και πρεσβύτερος το 1972 από το Μητροπολίτη Πειραιώς Χρυσόστομο και ανέλαβε θέση εφημέριου στους Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιώς, καθώς και ιερατικός προϊστάμενος της Μητρόπολης Πειραιώς, όπου και υπηρέτησε μέχρι το 1984.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ τον τοποθέτησε στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Την ίδια περίοδο διετέλεσε αρχειοφύλακας και γενικός διευθυντής υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και γραμματέας στη Συνοδική Επιτροπή προνοίας και ευποιίας της Ιεράς Συνόδου, αντιπρόεδρος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Δ.Σ. του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, προεδρεύων και του Ιδρύματος Νεότητας. Αργότερα διετέλεσε και πρωτοσύγκελος και γενικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εξελέγη Μητροπολίτης Νικαίας στις 24 Ιανουαρίου 1995 και χειροτονήθηκε επίσκοπος τέσσερεις ημέρες αργότερα, θέση την όποια διατηρεί έως και σήμερα. Ήδη έχει αναγνωρισθεί το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, επισκεπτόμενος νοσηλευτικά ιδρύματα, σεισμόπληκτους του Περάματος και Ικονίου κ.ά. περιοχών, σωφρονιστικά καταστήματα κ.ά.

Ήδη στη Ι.Μ. Νικαίας σε ένδεκα ενοριακούς ναούς λειτουργούν καθημερινά συσσίτια από τα οποία συντηρούνται περίπου 2000 οικογένειες. Επίσης κάθε Καλοκαίρι η Μητρόπολη Νικαίας φιλοξενεί 1000 περίπου νέους και νέες σε κατασκήνωση της Μητρόπολης στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλέξιος είναι ο τρίτος κατά σειρά μητροπολίτης της Ι.Μ. Νικαίας, από την ίδρυση της το (1967).

Σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος έχει συμπλήρωσε 20 χρόνια από την ημέρα της χειροτονίας του σε Μητροπολίτη.

Πηγή: Wikipedia & Romfea.gr